dissabte, 1 de desembre del 2012

La Segarrenca amb el 25N, dia internacional contra la violència de gènere.


El 25N, no només era el dia de les eleccions, sinó també era el dia internacional contra la violència de gènere.
Des de la Segarrenca vam voler commemorar aquest dia organitzant diverses accions. Per una banda, el dijous 22 de novembre a la nit es va penjar pels carrers i comerços de Cervera uns cartells dissenyats per denunciar declaracions sexistes de personatges públics. Aquest tipus de declaracions també són violència masclista i a més, tenint en compte la posició de les persones que les pronuncien, esdevenen d’unes conseqüències molt elevades a nivell social. Amb aquesta acció l’objectiu de la Segarrenca ha estat fer denúncia i alhora sensibilitzar a la població.
Per l’altra, el dissabte 24 de novembre a la tarda, al local de la Segarrenca, es va impartir el taller GÈNERE consciència: taller per a la prevenció de violència de gènere, amb l’objectiu d’identificar comportaments violents.
Des de la Segarrenca aprofitem aquestes línies per manifestar el nostre malestar per la poca sensibilitat i poc interès que hi ha hagut entorn del 25N com a dia contra la violència de gènere per part dels diferents governs. Mentre a Barcelona es prohibia la tradicional manifestació convocada per diferents grups feministes perquè es considerava que atemptava contra la jornada d’eleccions al Principat, a nivell municipal i comarcal s’organitzava un acte commemoratiu per cobrir l’expedient: contes per a adults des de la perspectiva de gènere.
Malgrat la idea de l’activitat fos prou imaginativa i innovadora, va deixar força que desitjar. Un acte que va durar poc més de 20 minuts, sense cap tipus de presentació o lectura de manifest i on a penes hi havia representació institucional per part dels polítics locals (tothom devia ser als mítings finals de campanya electoral).
Des de la Segarrenca entenem que és molt contradictori omplir-se la boca amb grans missatges d’igualtat i justícia social en campanya electoral i no mostrar ni el més mínim interès en commemorar un dia tant assenyalat en la lluita contra la violència de gènere. Senyors polítics, la gent no és beneita. I per fer el que van fer per sortir del pas, més hagués valgut afirmar a cara barraca que la única cosa que els treia el son el 25N era el resultat de les eleccions al Parlament de Catalunya.

La Segarrenca, associació per a la igualtat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada